De Ultieme Altcoin Trading Strategie

Dit artikel is speciaal voor degenen die me vragen hoe ze het beste kunnen profiteren van accumulatie en distributie cycli. In dit speciale artikel geef ik je een overzicht van de meest optimale manier waarop je je kunt positioneren in een munt welke explosief in waarde kan stijgen. Nadat je dit heb gelezen zul je een stevige greep krijgen op:

  1. Waar moet je op letten als je altcoins koopt
  2. Hoe ben je er zeker van dat je een munt koopt waar vraag naar is
  3. Hoe time je het juiste moment om in te stappen

Onervaren handelaren noemen het kopen en verkopen. Kenners noemen het accumulatie en distributie. Waarom wordt deze terminologie gebruikt? Simpel…..de handelaren die consequent met de crypto winst maken zijn zich ervan bewust dat, om winst te maken, je een munt moet kopen die onder zijn waarde wordt verhandeld. Zij weten heel goed dat je een groot deel van deze munt moet ‘accumuleren’ om deze dan op een later tijdstip te verkopen als de waarde flink is gestegen. Dit is de manier om grote winsten te maken.

Ik heb regelmatig gezegd dat je, om stelselmatig winst te maken,  je niet alleen je benadering van de cryptomarkt moet wijzigen maar ook je hele mentaliteit moet veranderen bij het benaderen van de markt.

De aanwijzingen zijn overal

Neem bijvoorbeeld de aandelenmarkt. Er is een reden waarom aandeelbewijzen worden aangeduid als ‘voorraad’. Er is een reden waarom we naar financiële arena’s verwijzen als ‘Markten’ en kopen en verkopen als ‘Trading’.

Deze terminologie is niet exclusief voor de financiële markten omdat elke detailhandelaar ter wereld ‘Voorraad’ heeft. Maar in plaats van 10.000 aandelen in Apple kunnen dit ook aandelen in tentharingen of barbecues zijn. Het is echter hetzelfde spel.

Elke retailer ter wereld voert handel uit als ze goederen kopen tegen een laag tarief en deze weer verkopen tegen een hogere prijs. Je hebt helemaal gelijk als je denkt dat je moet kopen tegen een lage prijs en moet verkopen bij een hoge prijs.

Crypto is niet anders, het is het zelfde spel

Er is een reden waarom dikke bontjassen goedkoper in de zomer zijn dan in de winter. Er is een reden waarom tv reclames duurder zijn gedurende de uren tussen 6.00 uur en 10.00 uur dan bijvoorbeeld ‘s nachts wanneer de tv uitstaat of wanneer de mensen naar hun werk zijn en de kinderen op school zijn. Als je hierbij denkt aan vraag en aanbod dan heb je helemaal gelijk.

Crypto is niets anders, het is het zelfde spel

Als altcoin handelaren zijn we niet anders dan de grote retailers die 10.000 paar slippers kopen tegen een prijs van 0.50 dollarcent (5.000 dollar) en deze slippers weer verkopen tegen een prijs van 4 dollar per paar (40.0000 dollar) en dus een winst maken van 35.000 dollar. Nu weet iedereen dat slippers niet het hele jaar worden verkocht maar alleen in de zomer wanneer de vraag het hoogst is.

Crypto is niets anders, het is hetzelfde spel

Je ziet dat bij crypto de prijs beweegt in verschillende periodes en dit komt omdat ook de vraag in periodes beweegt. Wat ik ga zeggen klinkt misschien niet eerlijk maar het is de harde waarheid en iets wat nooit zal veranderen. De meerderheid van de crypto handelaren zal altijd verliezen ten koste van de kleine minderheid ervaren handelaren. Hier is waarom…..

Waar moet je op letten

Mensen vragen me dikwijls hoe je winst op winst kunt maken en dan vertel ik ze dat je bij de handel in crypto net zo moet denken als een eigenaar van een winkel. Als je op die manier gaat denken dan wordt Bittrex een erg nuttig algoritme welke je verteld wanneer je de meest populaire artikelen moet kopen en waneer je ze moet verkopen – accumulatie versus distributie.

Deze cyclus is het meest evident bij de crypto markt en verschijnt bij elke single altcoin. Voor degenen die dit niet begrijpen….bekijk het volgende:

Je ziet het, de antwoorden op al jullie vragen betreffende prijs bewegingen en veranderingen is duidelijk, verborgen in een duidelijk overzicht.

Zoals ik hierboven al uitlegde, de vraag naar slippers is het hoogst in de zomer. Net zoals de vraag naar dikke bontjassen groot is tijdens de winter. Dus met dat gezegd hebbende, denk je dat een detailhandelaar het grootste rendement op zijn geld krijgt als hij zijn vooraard winterjassen in de winter aankoopt wanneer zijn voorraad uit de schappen vliegt? Natuurlijk niet. Hij moet in feite het tegenovergestelde doen en in de zomer zijn voorraad jassen aankopen wanneer de jassen op een laagste prijs worden verkocht. Voor ons, altcoin handelaren, betekent dat ook kopen tegen een bodemprijs.

Ervaren handelaren hebben als enige doelstelling om nieuw te kopen tijdens de fase van distributie en te verkopen tijdens de accumulatie fase. Dit is het tegenovergesteld van de juiste etiquette maar dit gebeurt altijd nog dag in- dag uit.

Dit is de reden waarom, ondanks het feit dat een ervaren gebruiker van Bollinger-Bands of wat voor hocus-spocus je dan ook uit je mouw schudt, er een eindeloze lijst met verliezers is en anderen duizenden dollars op wekelijkse basis binnen halen.

Simpel gezegd: als er 105 indicatoren in de handel om rommelen dan is het bijna zeker dat de grafieken niet op de juiste manier worden gebruikt wat een  belemmering zal zijn voor je prestaties. Dus mensen, gebruik de grafieken en denk na voordat je handelt. Vraag jezelf af: koop ik tijdens distributie of tijdens accumulatie. Dit is hoe je winst maakt, keer op keer. Geen Voodoo priesters nodig!

2    Is die munt  het waard om te kopen?

Het eerste noodzakelijke doel van accumulatie is het verzamelen van een zo groot mogelijke hoeveelheid munten. Om dit te doen zal er eerst een manipulatie moeten plaatsvinden binnen een bepaald bereik van prijzen die de bomen doen schudden en die de kracht van beginnende handelaren uit de markt werkt. Dit helpt om het doel, het opbouwen van een aanzienlijke positie, te bereiken.

Als de prijzen op en neer bewegen blijft daar een spoor van achter in de order boeken en op de hitlijsten. Deze zijn voor iedereen zichtbaar. Dit betekent dat iedere Tom, Dick en Harry in zeer vroege stadia kan profiteren van deze manipulatie.

Er is geen drempel bij het kopen tijdens de accumulatie fase. In feite is het enige wat nodig is gezond verstand, intelligentie en dat doen wat iedereen beweert te doen: laag inkopen en hoog verkopen.

Geen poppenkast nodig, zo simpel is het

Echter, ondanks dat het duidelijk is dat je om succes te behalen, moet kopen tijdens de accumulatie en moet verkopen tijdens de distributie fase, is er maar een kleine minderheid die hun magazijnen aanvullen tijdens de accumulatie fase.

Een vraag die regelmatig opduikt is hoe je accumulatie kunt scheiden van een stervende of dode munt. Eenvoudig! Je klikt op de ALL grafiek zoekt naar terugkerende patronen van prijs en prijs ‘gedrag’. Als deze factoren aanwezig zijn dan heb je wat je noemt “lange termijn levensvatbaarheid”.

Levensvatbaarheid op lange termijn

Wat we willen zien als we naar de grafiek kijken zijn drie belangrijke dingen. Als eerste wil je zien dat je munt meerdere hoge percentages prijsstijgen heeft gehad in het verleden. Dit is een goed teken van levensvatbaarheid op de lange termijn. Als je meerdere hoogte en dieptepunten ziet, dan betekent dat dat er handelaren voortdurend bereid zijn tot het kopen van deze munt steeds wanneer de waarde daalt. Dit is een grote indicatie wanneer je aan het peilen bent wat het marktsentiment op weg naar de munt is. Als voorbeeld gaan we kijken naar de UR.

Als tweede: je wilt zien of je munt erin geslaagd is om een stelselmatig niveau van handels volume gedurende zijn gehele levensduur heeft kunnen handhaven. Dit is een teken van sterkte omdat mensen meestal geen geld stoppen in iets wat hun zakken niet kan vullen.

Als je hebt kunnen zien dat je munt zich heeft weten te handhaven op een gezond niveau en tijdens de gehele levensduur dan kun je die munt indelen op een schaal van winstgevendheid.

Tenslotte, en dit is waarschijnlijk het meest belangrijke, de grafieken kunnen worden  gebruikt om te zien of je munt en bepaald ritme heeft bereikt.

Een altcoin in een bepaald ritme vertoond steeds hetzelfde gedrag over en weer. Bijvoorbeeld: als een munt naar 100% is geklommen, vervolgens is gedaald met 70%, daarna weer is gestegen naar 100% en weer zakte met 70% bij verschillende gelegenheden dan is dit een voorspelbaar gedrag en dit maakt het gemakkelijk om de munt te exploiteren voor winst. Dit handels risico, daling van 70%, kun je gebruiken om de meest optimale inkoopprijs te meten.

Ritme van exploitatie

Zoals ik hierboven al heb gezegd is het verstandig, om te voorspellen hoe het met de altcoin verloopt, te kijken naar het gedrag welke de munt in het verleden heeft vertoond.

Volgt je munt een bepaald ritme?

Heeft de munt  zich vastgezet in een bepaald voorspelbaar patroon wat gemakkelijk gebruikt kan worden om continu winst te maken? Als je kijkt naar het voorbeeld hierboven: de URO is gedaald naar de 30-45K  twee keer voordat het explodeerde en omhoog schoot. Dit gegeven is erg belangrijk bij het plannen van je handelen.

Mensen laten zich te vaak verleiden door korte prijsbewegingen omdat ze het plaatje niet groter zien. Ze begrijpen gewoon niet dat als je met een short-time gedachte de markt benadert je alleen je zakken met kleingeld zult vullen.

Je ziet als een coin een bepaald gedrag uit het verleden heeft vertoond, dit ook in de toekomst zal gebeuren. Met dat  gegeven moet ik jullie de ESCs grafiek voorleggen. Hierbij zal duidelijk worden hoe voorspelbaar een munt is zodra het een bepaald gedrag vertoont:

Hier kunnen we duidelijk drie identieke bewegingen van de prijs zien. Op 10 oktober was de prijs van de ESC een lage 71 Satoshi. Op 16 oktober is de prijs gestegen naar 669 Satoshi. Dat is een gigantische beweging van 842%.

Dat is helder en duidelijk maar het meest belangrijke stukje van de puzzel komt nog.

Na deze sprong van 71 naar 669 Satoshi, over een periode van 6 dagen, zakte de prijs op 1 november naar 101 Satoshi. Een daling van 84%. Een exploiteerbare karaktertrek: de prijs zakte en viel in verval. Hij werd afgesloten met 84% verlies. Zoals je op de grafiek kunt zien eindigde het hier niet bij.

De sprong van 669 Satoshi naar 101 Satoshi werd weer gevolgd door een prijsstijging. Ditmaal sprong de waarde naar 1269 Satoshi, een waardestijging van 1156%. Nu weet je zeker dat je snapt wat er gaat gebeuren omdat het eerder is gebeurt. Na het bereiken van een hoogtepunt van 1269 Satoshi is de prijs weer gedaald naar 152 Satoshi – 88%.

Exploiteerbaar gedrags-karaktertrek: de stijging van de prijs viel in dalen en werd afgesloten met en 88% waardeverlies.

Na de lage prijs van 152 Satoshi is deze weer geklommen tot 806 Satoshi. Weer een hoog stijgingspercentage van 430%. Oordelend naar wat we in het verleden hebben gezien en ook als gevolg van de lage verkopen is er toch nog steeds ruimte voor een opwaartse beweging.

Over het geheel genomen toont deze analyse hoe je het ritme van een munt in je voordeel kunt gebruiken. Waarom tijd gaan verspillen aan het voorspellen of te veronderstellen hoe het prijsverloop zal gaan als alles uitgelegd wordt in een duidelijke grafiek.

Het is duidelijk dat na elke ralley de prijs de neiging heeft tot dalen met 80-90%. Dit geeft je een duidelijk beeld van wat de goede prijs zal zijn tot het aankopen van ESC.

De markt laat zijn eigen DNA na, achtergelaten in grafieken. Deze gegevens van accumulatie en distributie blijven voor altijd zichtbaar in grafieken. De prijzen veranderen maar de gegevens blijven en op een bepaald punt in de toekomst zal het prijsgedrag terug vallen naar deze gegevens.

Dit heet marktgeheugen. De reden waarom deze aanwijzingen een juiste aanwijzing geven naar het marktsentiment is omdat zij een self-fulfilling doel vertegenwoordigen. Je ziet dat er, tegenover een meerderheid van onervaren handelaren, een handvol deskundige en ervaren handelaren zijn die kans na kans pakken om hoge winsten te maken. Deze mensen hebben de neiging om naar dezelfde factoren te kijken en starten hun aankopen op hetzelfde moment. Hierdoor verschijnt er en ‘rimpel-effect’ omdat meerdere handelaren inhaken op de verandering in het sentiment.

Terwijl de meerderheid de neiging heeft alleen de 2 minuten of 1 minuut grafieken te gebruiken (omdat zij de snelle jongens zijn…… die altijd geld verliezen) zijn er slechts enkele deelnemers die zich bewust zijn van het grotere plaatje van de markt. Deze kleine meerderheid zal dus altijd de markt dicteren en zij maken uiteindelijk ook de meeste winst.

3  Is het de juiste tijd om te verzamelen?

De grafieken zijn handig voor het bepalen van het prijsverloop maar het meest belangrijke hulpmiddel bij het beoordelen van de prijzen en prijsverloop is de orderportefeuille en dan met name de kant van de verkopen.

Regelmatig hoor ik handelaren die verwijzen naar de “support” en die dan ook nooit een munt zullen kopen met een lage ondersteuning. Dit staat bekend als op zekerheid spelen. In feite verliezen de meeste mensen niet omdat ze beter willen doen dan slecht. Het is een menselijke eigenschap om voor zekerheid te gaan en geen risico’s te nemen. Daarom is het bij de cryptohandel dan ook een eerste stap deze menselijke eigenschap te herprogrammeren en te doen wat nodig is in plaats van wat comfortabel is.

Als je tijdens een werving de koop-opdrachten op ziet lopen dan is dat de indicatie van een aankomende dip omdat dit voorziet in een gegarandeerde uitgang voor diegenen die in de dagen/weken/maanden daarvoor 100 – 200% hebben ontvangen.

Je aandacht moet altijd bij de verkoopkant blijven.

Je wilt altijd op de hoogte blijven van hoe hoog of laag de verkopen zijn.

Zoals je kunt zien is de weerbaarheid van deze munt niet bestaand. Expliciet zal het 2.3BTC duren om de prijs van deze munt van 8908K tot 12264K te verplaatsen, een verschuiving van 37%.

Tijdens de verzamelperiode is de verkoop-weerstand erg laag. Zo simpel is het. Het orderboek is letterlijk je venster naar de toekomst. Het laat alle prijsniveau’s zien die een munt bevat en wat er moet gebeuren om een munt in de hoogte of laagte te verplaatsen.

4  Vergeet de 24 uurs hoog/laag indicatie niet. Het zal je door een strijd heen helpen

Ik weet dat er handelaren zijn die het belang van 24 uurs hoog/laag indicatie van de dag begrijpen maar over het algemeen denken veel mensen dat het ok is om deze indicaties te negeren. (zij hebben ongetwijfeld een ander hulpmiddel om met hun grafieken te rommelen)

De 24 uur hoog/laag indicator is een hulpmiddel welke alle belangrijke informatie met betrekking tot het dagelijkse verkeer van een coin laat zien.

Onthoud nu wat ik al eerder zei over verschillende fasen. Het is erg belangrijk om de 24 uurs indicatie, betreffende de coin die je wilt verhandelen, te volgen. Hierbij wordt aangegeven of de markt is veranderd en in hoeverre deze is verschoven.

Als er een grote kloof is tussen hoog en laag en de handelsprijs is dicht bij het hoogste, kijk dan naar de verspreiding. Als deze spreiding vlak is dan betekent dit dat de aankoop erg hoog is en dat mensen problemen hebben om deze munt te kopen. Dat zou een goede zaak kunnen zijn, afhankelijk van de fase waarin de prijsverschuiving van de munt zich bevind.

Als de munt al 200% + omhoog is in 24 uur en er is een sterke verspreiding, dan kun je verwachten dat er op een gegeven moment dump acties komen. Dit komt omdat, zoals ik al eerder zei, de mensen die in de weken daarvoor al 50 – 100% winst maakten, op zeker spelen en de munt verkopen.

Maar als de munt daalt tot -80% in 24 uur en er is een groot verschil tussen aanbod en vraag dan is er geen stimulans om te dumpen. Niemand kocht tegen een lagere prijs dus zal ook niemand onnodig verlies willen maken.

Dit is hoe je de balans kunt opmaken en hoe je de ‘waarschijnlijkheid’ van het verloop kunt peilen. Vraag jezelf af in welke fase de markt is. Is de weerstand van verkopen hoog of laag? Is er een stimulans voor handelaren die dumpen? Dit zijn allemaal vragen die waarschijnlijk antwoord kunnen geven op de veranderingen van de markt die plaats vinden. Daar is geen Fibonacci voor nodig…

Deze strategie kan worden gebruikt op elke populaire munt met groot volume en bestaande tekenen van voorspelbaarheid. Er zijn diverse variaties van het spel welke ik later zal behandelen.

Geld verdienen betekent het spel spelen zoals het gespeeld moet worden

Toepassing van vaste patronen, marketing en prijsgedrag vormen de spil van de meest fundamentele, succesvolle strategie.

Echter heb ik opgemerkt dat beginnende handelaren geen research doen naar de geschiedenis van de coins waarin zij handelen. De basis van hun strategie is dus zwak. Dit gaat ten koste van hun winst.

Startende handelaren lijken te geloven dat wat binnen een kort tijdsbestek gebeurt het enige is wat belangrijk is. Deze kortzichtige handelaren zijn van mening als de positie van een munt langer dan 24 uur duurt, dit een zonde is en bestempelen ze dit als ‘bag holding’. Dit is een reden waarom ze voor altijd beginners blijven en nooit echt serieus veel geld zullen verdienen.

Beginners in de handel hebben een verkeerde kijk op hoe de markt in werkelijkheid werkt en hebben dan de neiging tot te veel handel. Ze zijn er trots op dat ze enkele transacties per dag uitvoeren maar maken absoluut geen winst.

Dit is het tegenovergestelde van de juiste etiquette bij handel

Een ervaren handelaar zal per maand ongeveer 20-30 voltooide transacties uitvoeren en hiermee tien keer zoveel verdienen als een handelaar die 20-30 transacties binnen een of twee dagen uitvoert.

Dat is efficiëntie en heeft alles te maken met hoe doordacht je strategie is.  Dit gezegd hebbende heb ik gelijk een vraag voor beginners.

Hoe gemakkelijk zou je instappen bij en munt welke een zeer laag volume heeft, een alarmerende lage koop ondersteuning heeft, op de 5e pagina van Bittrex staat en geen ‘talk of the town’ is?

Betere vraag…..

Hoe prettig zou je je voelen als iemand je zou zeggen een aanzienlijke positie op te bouwen in een munt en deze te behouden voor onbepaalde tijd – zelfs als het voor langere tijd zou zijn?

Je ziet het, dit is handelen en hoe de dingen werken…..

Je kunt geen opinie in de markt forceren, de markt zal verschuiven wanneer het klaar is om te verschuiven. Er is geen moment dat je tegen jezelf zegt: als deze munt twee dagen niet verandert dan verkoop ik…. Dit zou een poging tot forceren zijn van de markt en dat eindigt nooit goed.

Een ervaren handelaar worden betekent:

  1. Herkennen van geschikte mogelijkheden
  2. Profiteren van accumulatie cycli
  3. Geduld hebben
  4. Verkopen tijdens distributie cycli

Het klinkt hard maar  het is de waarheid. Het handelen in altcoins is winstgevend omdat het de enige markt is waar 99,8% van de deelnemers geen idee heeft van waar ze mee bezig zijn.

Er zijn veel mensen die geld verliezen in crypto wat betekent dat een kleine minderheid consequent geld maakt, opnieuw en opnieuw….

Het is zoals ik zei in een vorig artikel: als een gokspel veel en lang genoeg gespeeld wordt dan zal er 1 speler geld uit halen.  Als er samenwerking en strategie is dan zal dit proces versneld worden en zullen er meerdere winnaars zijn.

Gelukkig voor jullie is het nog altijd een keus om beginner of ervaren deelnemer in de markt te worden. Steeds als je een munt koopt op het hoogtepunt van zijn prijs dan kies je er voor om beginner te blijven. Omgekeerd, koop je een munt tijdens zijn dieptepunt dan kies je er voor om te winnen.

De keus is aan jou….

Met dit alles gezegd hebbende moet ik opmerken: de handelaren die in deze markt succesvol zijn, zijn niet de personen die de hele dag achter hun scherm bezig zijn om snelle winsten te maken met munten die zij kopen en verkopen.

De handelaren die continue winnen doen hun huiswerk. Zij weten voor het begin van elke maand, week en dag  wat ze gaan kopen en verkopen.

Zij kopen munten tijdens de accumulatie fase van de prijzen-cyclus die hun toestaat om hun eigen prijzen te bepalen als de tijd daar is om hun munten te gaan distribueren. In feite is het zo dat de meeste beginnende handelaren ‘handelen’ in de markt terwijl de ervaren handelaren de markt ‘maken’.

Het grappige is dat de enige drempel die je over moet om een ervaren handelaar te worden, is dat je het verschil moet begrijpen tussen groothandel en retail tarieven.