Wat is Electroneum?

Electroneum (ETN) is een hele toegankelijke cryptocurrency. Ze noemen Electroneum ook wel de mobiele cryptovaluta. Het doel van Electroneum is om blockchain zo toengankelijk te maken voor beginners en vinden dat ze zichzelf op deze markt onderscheiden ten op zichtte van andere.

Het is bij Electroneum zelfs mogelijk om te minen met je eigen mobiele app van ETN. Je hebt voor het minen van ETN geen grote hoeveelheid grafische rekenkracht nodig, dit is wel nodig voor het minen van Bitcoin en of Ethereum. Er worden in totaal ‘maar’ 21 miljard ETN-tokens uitgegeven. Ze proberen hiermee het gevoel te creëren van echt geld, betaal liever 3,95 ETN dan 0.00057 BTC.

Het team achter Electroneum vindt dat cryptogeld nog niet toegankelijk genoeg is voor beginners. Je moet nu nog teveel stappen ondernemen om uiteindelijk in bezit te komen van crypto valuta. Electroneum is op dit moment heel eenvoudig voor beginners en heeft misschien wel de laagste drempel van alle cryptovaluta.

Intern systeem en paper wallet

Electroneum heeft het mogelijk gemaakt dat je een paper wallet kan maken voor je ETN’s. Dit is een functie die beschikbaar is op het interne systeem en die is terug te vinden op my.electroneu.com. Je creëert op dit platform een eigen account en kan je dan beheren. Vanuit dit account is het mogelijk om te investeren in ETN. Dit kan je doen met fiat geld maar natuurlijk ook met bitcoin en ether.

Focuspunten van Electroneum

Electroneum heet een aantal focuspunten om zo uit te groeien tot een sterke en stabiele munt.

  • Toegankelijk zijn voor mobiele gebruikers om zo blockchain voor iedereen te creëren.
  • Een veilige wallet online en offline
  • Minen belonen en mogelijk maken via een Android en iOS
  • Richten op de markten voor gaming en online gokken
  • Iedereen beschikt wel over een telefoon, ook de arme landen. Deze hebben wel een telefoon maar geen bankrekening, met de hulp van Electroneum moeten ook zij kunnen betalen.