Wat is Monero?

Monero is een digitaal betaalsysteem dat is gebaseerd op blockchaintechnologie en cryptocurrency. Monero heeft een cryptomunt XMR en is compleet anders dan andere cryptovaluta omdat het 100% financiële privacy aanbiedt en transacties niet terug te herleiden zijn naar de verkoper of ontvanger. Ben je helemaal nieuw in de wereld van altcoins en Monero dan raden wij je eerst aan om de algemene pagina over Monero te lezen.

Innovatieve blockchain

Monero heeft tot een hoop andere cryptocurrency de beschikking over een innovatieve blockchain. Deze blockchain maakt het mogelijk om betalingen te verrichten zonder dat wie dan ook beschikking krijgt over deze informatie, ongeacht of je verzender of ontvanger bent. Alles blijft 100% anoniem. Dit zorgt ervoor dat eigenaaren van XMR echt hun eigen bank zijn en is je financiële privacy gewaarborgd.

Veilig en ontraceerbaar

Net als bij een Bitcoin maakt Monero gebruik van een blockchain om een decentraal betaalsysteem te kunnen zijn. Bij bijna alle andere cryptocurrency heb je geen 100% privacy omdat transactie en informatie publiekelijk beschikbaar zijn om transparant te kunnen zijn, het is dus mogelijk om de waarde en ontvanger te traceren via het wallet adres. Bij Monero is dat niet het geval. Alle informatie die tijdens een transactie vrij komen worden door technologie privé gemaakt.

Als je de blockchain van Monero bekijkt zie je alleen de hoeveelheid transacties maar kan je niet achterhalen wat de waarde hier van is en wie de zender of ontvanger is.

Groei van Monero

Monero werd in 2014 gelanceerd en heeft sindsdien een hele sterke groei doorgemaakt. Het heeft een hele belangrijke positie ingenomen in de cryptocurrency en staat in de top 20 van de cryptocurrency qua marketcap. Deze groei heeft het voornamelijk te danken aan het systeem erachter dat het een decentraal betaalsysteem is die de privacy voor 100% waarborgt aan haar gebruikers. Monero is daarnaast heel populair op het Darknet. Omdat alles echt anoniem betaald kan worden is mogelijk om illegale goederen of diensten te kunnen betalen met XMR.