Wat is Quantstamp?

Quanstamp is een aanstaande protocol met als doel het beveiligen en controleren van slimme contacten.

Hoe verbetert Quantstamp de veiligheid?

De startups die in het verleden een financiering nodig hadden klopten vaak aan bij kapitaal investeringspartijen maar kregen vaak geen gehoor ook al hadden ze een goed idee maar was het in de ogen van de investeringspartijen te risicovol. Met de komst van cryptocurrency en blockchain bewandelen startups een andere weg en brengen voor financiering een ICO uit. In de 2017 is het uitbrengen van ICO’s sterk in populariteit toegenomen waardoor elke startup wel een financiering kunnen krijgen via een ICO. Aan de ene kant is dit een positieve ontwikkeling omdat de ideeën ook gefinancierd kunnen worden maar het neemt ook de nodigde problemen met zich mee.

Er is veel geld gemoeid met deze startups (ICO’s). Hoewel dit de aandacht heeft getrokken van veel beleggers en ook het instapniveau is verlaagd zodat het te benaderen is voor jan en alleman heeft dit ook de aandacht getrokken van hackers.

Elke ontwikkelaar kan de code achter een slimme contract bekijken maar met het doel van Quantstamp om een proof-of-audit-ontwikkelaar te maken worden ontwikkelaars gestimuleerd om bugs actief te vinden. De stimulatie komt in de vorm van een beloning.  Je ontvangt quantstamp-tokens (vergelijkbaar met bug bounty-programma’s, die talloze ‘hackers’ hebben gemotiveerd om kwetsbaarheden openbaar te maken in ruil voor beloningen in plaats van ze te misbruiken).

Dit proces is bedoeld om geautomatiseerd, schaalbaar en volledig gedecentraliseerd te functioneren, het biedt vergoedingen aan verificatieknooppunten en beloningen voor het lokaliseren van kwetsbaarheden.