Wat is Request Network?

Request Network is een gedecentraliseerd platform waarmee iedereen peer-to-peer-betalingen kan aanvragen. Het doel is om betalingssystemen zoals PayPal te vervangen en de meest geavanceerde betalingsvoorwaarden beschikbaar te maken voor iedereen. Hieronder beschrijven wij kort samengevat wat de voordelen moeten zijn wanneer er gebruikt gemaakt gaat worden van het Request Network

Online betaling

Online winkelen vereist momenteel betaling met een creditcard / betaalkaart, waardoor gevoelige informatie wordt weergegeven. Met Request blijven de gegevens van de gebruiker beschermd. Er zijn geen derde partijen bij betrokken, dus de merchant fees kunnen worden verlaagd.

B2B-facturering

Veel facturen tussen bedrijven worden nog steeds in papier- en e-mailformaat verzonden en moeten handmatig worden gekopieerd.

Met Request kunnen bedrijven deze facturen rechtstreeks via het grootboek delen; er zal geen duplicatie meer zijn, omdat de boekhoudsystemen onmiddellijk worden aangesloten en bijgewerkt.

Automatisering van banen

Accounting – de grootboeken van Request automatiseert het boekhoudproces, waarbij zaken als betalingen en BTW-teruggaven automatisch worden uitgevoerd en geregistreerd.

Audit – het gebruik van blockchain voor accounting is een kans om compliance te vereenvoudigen.

Vereenvoudiging van commerciƫle hulpmiddelen

Verzoek biedt gemakkelijke toegang tot tools zoals escrow of factoring voor bedrijven en particulieren.

Gebruikers kunnen ervoor kiezen om alleen te betalen bij aflevering van een product of dienst, of om de borg van een appartement op escrow veilig te stellen, in plaats van de rekening van de verhuurder te crediteren.

Request Network is ook gebouwd en word ondersteund door andere cryptoprojecten zoals Civic, OX en Aragon. Het moederbedrijf van Request Network Moneytis lijk op hoe Omisego het OMG-token ondersteunt. Veel banken willen zogenaamd nog niks weten van Bitcoin of andere cryptocurrency maar het team van Request Network heeft een relatie met de ING Bank. De grootste Nederlandse financiƫle dienstverlener met een omzet van 17,49 miljard euro in 2016 werkt nauw samen met het team.

ING is niet de enige belangrijke stille kracht achter dit project zo is Y Combinator ook een belangrijke partner. Dit is een bedrijf dat in het verleden heel succesvol is geweest met het financieren verschillende startups waaronder Reddit, Airbnb en Dropbox.