Wat is XTRABYTES

XBY is een opslagplatform dat modulaire applicaties wil integreren via het consensus algoritme Proof-of-Signature (PoSign).

XTRABYTES wordt mogelijk gemaakt door het consensus algoritmee Bewijs van handtekening (PoSign), een unieke en revolutionaire benadering om gedistribueerde consensus te bereiken die werd gecreëerd door oprichter en hoofdontwikkelaar Zoltán Szabó (ook bekend als Borzalom).

In alle andere bestaande blockchain-technologieën worden transacties geverifieerd en blokken aangemaakt door slechts één willekeurig geselecteerd knooppunt in het netwerk. Algemene consensus algoritme zoals Proof-of-Work, Proof-of-Stake en Proof-of-Belang proberen ervoor te zorgen dat de geselecteerde knoop niet kwaadaardig of defect is, maar zij kunnen niet garanderen dat dit het geval is.

PoSign omvat een radicaal andere benadering. Transacties worden geverifieerd door een netwerk van zogenaamde STATIC-knooppunten – belangrijk is dat elk knooppunt moet tekenen op een transactie voordat het bijbehorende blok aan de keten kan worden toegevoegd. Mocht een kwaadwillig knooppunt herhaaldelijk proberen de keten te compromitteren, dan wordt deze automatisch op de zwarte lijst gezet.

Statische knooppunten vormen de ruggengraat van het XTRABYTES-netwerk. Het woord STATISCH is afgeleid van de woorden; Services Transacties en Trusted in Control, dat is alles wat onze STATIC-knooppunten op de eenvoudigste manier definieert.

Services – Alle modules die aan het XTRABYTES-netwerk zijn gekoppeld, moeten worden bediend door ten minste één STATIC-knooppunt.
Transacties – Alle transacties worden verwerkt door de STATIC-knooppunten.
Trusted – Elke STATIC-knoop wordt geregistreerd door een storting van XBY en is bekend bij het XTRABYTES-netwerk.
Controle – Het STATISCHE-netwerk bestuurt het volledige XTRABYTES MODULAR BLOCKCHAIN ​​ECOSYSTEEM.

De beveiligingsverbeteringen zijn diepgaand – om XTRABYTES in gevaar te brengen, moet het geheel van het STATIC-knooppuntnetwerk worden aangetast en kan één kwaadwillende acteur de integriteit van de blockchain niet ondermijnen. Bijkomende voordelen zijn een substantieel verlaagd energieverbruik, omdat het consensus algoritme geen knooppunten vereist om computerproblemen op te lossen om transactiekosten te verdienen of om nieuwe tokens te maken.

Een uitvloeisel van de eis dat elk knooppunt transacties moet ondertekenen, is dat deze knooppunten snel en naadloos met elkaar kunnen communiceren. Om aan deze vereisten te voldoen, heeft XTRABYTES het VITALS-netwerk (Virtual Information Transmissions, STATIC) ontwikkeld en geïntroduceerd.

VITALS bestaat uit een particulier netwerk dat de online STATIC-knooppunten rechtstreeks met elkaar verbindt; effectief VPN-achtige functionaliteit bieden aan het netwerk. VITALS ondersteunt daarom de communicatiebehoeften van de XTRABYTES-blockchain door te zorgen voor storingsvrije directe paden tussen knooppunten om de veiligheid en snelheid te waarborgen bij het verwerken van transacties.

Het PULSE-systeem geeft berichten door tussen knooppunten en functies zoals een chatservice. Cruciaal is dat synchroniciteit altijd wordt gehandhaafd – offline knooppunten worden automatisch gemiste berichten doorgestuurd die ze vervolgens ondertekenen wanneer ze weer online komen. Deze verzendingen zijn altijd gecodeerd en tijdgebonden en kunnen niet worden gewijzigd. Wil je XTRABYTE kopen lees dan snel op Coinprimeur de pagina over hoe koop je XTRABYTES