Wat is Zclassic?

Zclassic (ZCL) is een gedecentraliseerde open-source cryptocurrency. Zclassic zag haar oorsprong in november 2016 door een hard vork van Zcash. Het gebruikt dezelfde parameters als zijn grote broer (Zcash 21 miljoen munten, 2,5min bloktijd, beloning 12,5 ZCL per blok en Equinox hashing-algoritme). De community besloten een andere weg in te gaan door 20% tarief te verwijderen.

Door deze verwijdering krijgen de mijnwerkers een veel eerlijker beloning. Door deze manier hebben zij meer geloof in de ontwikkeling van de munt en kan het de community blijven ondersteunen. Dit is niet het enige verschil ten opzichte van ZEC. Ze hebben de langzame start(bron) verwijderd. Ze proberen verder niet schaarste te creƫren maar het over te laten aan de marktwerking.

Verschillen tussen Bitcoin en Zclassic

Zclassic mag dan wel een eigen blockchain hebben maar heeft heel goed afgekeken van de blockchain van Bitcoin. Ze hebben wat aanpassingen gemaakt ten op zichten van bitcoin maar het ligt hem vooral in de regeltjes voor het verkrijgen van consensus en toepassingen voor algoritmes. Een ander verschil is dat je de informatie die zich bevindt in de blockchain kan versleutelen. De blockchain kan alleen worden ingezien als je beschikt over een ‘key view’.

Het team achter Zclassic project

 

Er is een hele community van actieve deelnemers. Je kunt alle dingen zien die gemaakt zijn en veel van de vaardigheden die ermee gemoeid zijn. Het was allemaal gedaan zonder geld en alleen echte geest. In dit stadium zijn er vier actieve toegewijde ontwikkelaars. ”

Nou, het begon met een handjevol mensen en begon snel te bouwen. In iets meer dan twee weken was er een Slack-community met meer dan 600 leden en groeit het dagelijks.