Zclassic

Koers Zclassic

Wat is Zclassic?

Zclassic (ZCL) is een gedecentraliseerde, open-source cryptocurrency die in november 2016 is geïntroduceerd als een vork van Zcash. Het komt met exact dezelfde parameters als zijn grote broer ZCash (21 miljoen munten, 2,5 minuten bloktijd, initiële beloning van 12,5 ZCL per blok, Equinox hashing-algoritme).

Zclassic besloot een andere weg in te slaan door het 20% -tarief te verwijderen. Mijnwerkers verdienen gewoon hun eerlijke beloning, zij geloven dat ze het verdienen en de muntontwikkeling kan door de gemeenschap worden ondersteund. ZCL verschilt ook van ZEC door de langzame start (bron) te verwijderen, ze proberen niet opzettelijk schaarste te manipuleren: de markt bepaalt de prijs volgens hun ideologie.

Waar is Zcash?

Zclassic is dus ontstaan door Zcash maar wat is nu precies deze cryptocurrency? Wij leggen dit kort uit. Zcash (ZEC) is contant geld, maar dan digitaal. En kan gebruikt worden voor online betalingen. Deze betalingen zijn beter afgeschermd en hebben dus een betere privacy. Deze anonieme betalingen zijn mogelijk met Zcash maar omdat Zclassic een afgeleide is van deze munt heeft het ook deze mogelijkheid. Het is mogelijk om de inhoud van een transactie te versleutelen. Deze informatie is alleen te zien voor personen die beschikken over een specifieke ‘View Key’.

Verschillen tussen Bitcoin en Zclassic

Zclassic mag dan wel een eigen blockchain hebben maar heeft heel goed afgekeken van de blockchain van Bitcoin. Ze hebben wat aanpassingen gemaakt ten op zichten van bitcoin maar het ligt hem vooral in de regeltjes voor het verkrijgen van consensus en toepassingen voor algoritmes. Een ander verschil is dat je de informatie die zich bevindt in de blockchain kan versleutelen. De blockchain kan alleen worden ingezien als je beschikt over een ‘key view’.

Het team achter Zclassic project

Er is een hele community van actieve deelnemers. Je kunt alle dingen zien die gemaakt zijn en veel van de vaardigheden die ermee gemoeid zijn. Het was allemaal gedaan zonder geld en alleen echte geest. In dit stadium zijn er vier actieve toegewijde ontwikkelaars. ”

Nou, het begon met een handjevol mensen en begon snel te bouwen. In iets meer dan twee weken was er een Slack-community met meer dan 600 leden en groeit het dagelijks.

Zclassic is op dit moment maar op een paar exchanges beschikbaar waaronder Bittrex.